Hoe het begon

In 1994 vertrokken Elles van der Beek (Hattemerbroek) en Erica Hijkoop (Gouda) via de stichting Oost Europa Zending naar Roemenie. Elles & Erica hebben daar in de stad Iasi hulp geboden aan straatmeisjes door ze een warme maaltijd te bezorgen en hun kleren te wassen.

Later hebben ze de keus gemaakt om een aantal van hen in huis te nemen. Hun 'thuis' bestond toen uit een kleine flat midden in de stad.
In de flat woonden zij tot 1999. Daarna verhuisde men naar een grotere woning in het dorp Pietrarie, even buiten de stad. Deze woning is thans de zorgboerderij.

De ervaring leerde dat deze meisjes niet zonder meer konden integreren in de Roemeense maatschappij, het leven in de stad bood te weinig mogelijkheden tot arbeidstherapie.

De flat werd in 2001 aangepast voor het huidige kinderproject.

Erica en Elles zijn vrijwilligers en dat betekent dat hun levensonderhoud en de projectondersteuning geheel en al door sponsors bekostigd wordt. Zowel in Wezep als in Gouda zijn thuisfront-comités ontstaan.

Sinds 2000 is de Roemeense stichting Izvor opgericht. (Fundatia betekent stichting.) Een stichting, die als rechtspersoon meer mogelijkheden biedt.