Kinderboerderij 'Ark van Noach'

Al enkele jaren kwamen stadskinderen op de zorgboerderij genieten van het aaien en vasthouden van een echt dier. Het kalfje en varken van de buren deden dan ook vaak mee in de rondleiding. Het bezoek kwam vaak van scholen, dagcentra en kindertehuizen waar Elles en Erica contacten mee hadden via de kinderen. Wat als een losse opmerking begon, "we lijken wel een kinderboerderij”, leek bij nader inzien niet zo’n gek idee.

Omdat het contact en de verzorging van de dieren een positieve, rustgevende uitwerking had op de 'eigen-' kinderen werd in 2006 met hulp van Nederlandse vrijwilligers een nabij gelegen terrein omgetoverd tot ‘kinderboerderij’ met speeltuin. Vanaf 2006 groeide de kinderboerderij in meerder opzichten en verheugt zich in een steeds groeiend aantal bezoekers. Groepen kinderen uit de stad komen nu spelen en kennismaken met de boerderijdieren.

Dit idee dient meerdere doelen. De meiden van de boerderij, die niet in staat zijn buitenshuis te werken, kunnen er een baan krijgen als dierenverzorgers cq. rondleiders, ze kunnen er hun liefde voor dieren in kwijt alswel hun sociale vaardigheden bijschaven. Sinds 2014 worden er ook zorgboerderij-activiteiten voor personen met beperkingen georganiseerd. Er is inmiddels een psychologe speciaal voor deze activiteiten aangenomen. Het zijn vooral kinderen met een brede schakering aan beperkingen: autisme, adhd, doofheid, blindheid, verstandelijke beperkingen en agressiviteit.

Stads- en tehuiskinderen hebben zo een plek, voor een uitstapje. Rondom Iaşi bestaat zoiets niet, alleen musea in de stad of een dierentuintje op een afstand van ruim twee uur rijden.

Er kunnen activiteiten voor dorpskinderen georganiseerd worden.

De stichting zou er een bron(netje) van inkomsten aan kunnen hebben.

Dit project wordt hoofdzakelijk gecoördineerd door Elles.

Klik hier voor de foto's van de kinderboerderij